Aktuelno                     Dalje >>
  Kontakt telefoni
 • Informacije o servisima
  Tel.:024/4731-449
 • Tehnička podrška i
  prijem reklamacija
  Tel.: 064/8-41-83-06,
  024/4731-449,
  0800/024-027
  (besplatan poziv iz
  mrežne grupe 024)
 • office@dombosnet.net
  Dokumenti
Često Postavljena Pitanja

Koliko košta internet usluga?
Trenutno aktuelne cene možete pogledati na našem web sajtu, možete zvati kancelariju za prijem stranaka ili možete lično da tražite cenovnik u štampanom formatu u kancelarijama za prijem stranaka.

Šta je kablovski internet?
Kablovski internet je servis koji obezbeđuje povezivanje korisnika na internet, korišćenjem postojeće infrastrukture kablovske televizije kojom se primarno distribuira televizijski program.

Kako mogu postati vaš korisnik?
Sve što je potrebno da biste postali naš korisnik je da dođete u jednu od naših kancelarija sa svojom ličnom kartom i ID karticom, potpišete zahtev, sklopite ugovor i da izaberete jedan od ponuđenih paketa.Za poslovne korisnike potrebno je doneti rešenje o registraciji firme i pečat, kao i da zahtev i ugovor budu potpisani od strane lica sa pravom potpisa.

Koliko iznosi priključenje interneta?
Besplatno.

Šta sve dobijam priključenjem kablovskog interneta?
Priključenjem DombosNET kablovskog interneta dobijate:
neprekidnu internet konekciju u 24 sata
besplatan kablovski modem na korišćenje, sve dok koristite naše internet usluge
jednu dinamičnu IP adresu (na zahtev možemo obezbediti javnu statičku IP adresu)

Kakvi radovi će se vršiti tokom instalacije?
Proces instalacije se sastoji iz dve faze:
Stvaranje tehničkih mogućnosti za priključenje - multimedijalni razdelnik signala će se instalirati na ulazu priključnog kabla u Vašu kuću, zatim će se sprovesti specijalno zaštićeni kabl od razdelnika do računara.
Priključenje kablovskog modema - instaliranje kablovskog modema i provera njegove funkcionalnosti.

Imam potrebu da prenosim veliku količinu podataka sa interneta, a da ne vodim računa o potrošnji.
Za ovakav vid korišćenja postoje tzv. Flat paketi, gde se opredeljujete za paket na kojem se ne meri potrošnja već zakupljujete određenu propusnu brzinu.

Da li može neko da koristi internet na moj račun?
S obzirom da korisnici ne zakupljuju vreme i da je korišćenje resursa vezano isključivo za modem, niko Vam ne može "ukrasti megabajte" čak ukoliko sazna i vašu lozinku. Na Vaš račun može uticati isključivo saobraćaj ostvaren preko Vašeg modema.

Ko može da bude korisnik kablovskog interneta?
Korisnik kablovskog interneta može da postane bilo koje pravno ili punoletno fizičko lice, ukoliko se nalazi na lokaciji koja je tehnički osposobljena i postoji aktivan priključak za kablovsku televiziju.

Kako se priključuje modem na računar?
Modem poseduje dva komunikaciona porta, jedan USB i jedan ethernet (mrežni) port, stoga modem možete priključiti preko USB ili ethernet (mrežnog) kabla. Za obe konekcije je neophodno da Vaš računar poseduje jedan slobodan port odgovarajuće vrste.

Moj računar je prilično star i ne verujem da može da koristi ovako naprednu tehnologiju.
Sve što je dovoljno je da vaš računar poseduje USB ulaz, što je slučaj sa svim konfiguracijama proizvedenim u poslednjih 5 godina. Ukoliko je vaš računar stariji, dovoljno je instalirati običnu mrežnu karticu , koju podržavaju čak i najstarije konfiguracije.

Da li mogu da priključim više računara preko kablovskog modema?
Da, ukoliko imate ruter (router) ili svič (switch).

Gde i kako mogu promeniti paket?
Paket možete promeniti dolaskom u jednu od naših kancelarija i popunjavanjem zahteva. Zahtev možete preuzeti i sa naše web stranice.

Da li mogu da pratim svoju potrošnju?
Naravno, sa jednim klikom na Proveru saobraćaja posle prijave sa korisničkim imenom i lozinkom možete pogledati aktuelnu i prošlo mesečnu potrošnju.